Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, süt, sıvı yağ, margarin, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve üç eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açıp üzerlerine ceviz ve çikolata parçalarını serpin. Rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Yumurta sarısı sürüp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi