Maydanozun sadece yaprak kısımlarını yıkayıp iyice kurulayın ve ince olarak doğrayın. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine ekleyip bir tatlı kaşığı ile iyice karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, ılık su ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 25x30 cm boyutlarında açın. Üzerine tereyağlı maydanozu kaşığın tersi ile yayın. Hamurun kısa kenarından bıçak ile 2 cm genişliğinde şeritler kesin. Her bir şeridi üçe katlayın ve açık kenarı üste gelecek şekilde kalıbın içine dik olarak yerleştirin. 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru fırının orta rafında pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Çöreği fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi