2 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, çikolata parçalarını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan pudinge bisküvi, kayısı ve fındık kırıklarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıbı streç film ile kaplayın. Hazırladığınız tatlıyı kalıbın içine döküp üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 3-4 saat bekletin.
Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve iri parçalara kırdığınız çikolatayı ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında soğutun.
Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Hazırladığınız çikolatayı spatula ile üzerine yayın, arzuya göre Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar