300 g çileği toz şeker ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. 200 g çileği de küçük küpler şeklinde kesin. Kalıbın içini streç film ile kaplayın.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Yarım çay bardağı pudra şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın. Püre haline getirdiğiniz çileklerden üst süsleme için yarım çay bardağı ayırıp kalanını krem şantiye ilave edin ve yarım dakika çırpın. Üzerine küp şeklinde kestiğiniz çilekleri, iri kırılmış kabuksuz badem ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerini kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 5-6 saat bekletin.
Servisten 30 dakika önce dondurucudan çıkarın. Çilek püresi ve arzuya göre badem ve taze nane yaprakları ile süsleyip dilimleyin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar