Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta akları ve tuzu cam çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Karışımdan 1-1,5 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 6 cm çapında ve 3 cm yüksekliğinde şekillendirin. Oyuk iç kısmın 2 cm derinliğinde olmasına dikkat edin. Geri kalan karışımı da fırın tepsisine aralıklı alıp şekillendirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudingi kaşık ile karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun. Aralara badem kırığı koyarak bezelerin içine şekilli olarak sıkın. Bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:180 dk.Orta6 adet