Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta akları ve tuzu cam çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Karışımdan 1-1,5 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 6 cm çapında ve 3 cm yüksekliğinde şekillendirin. Oyuk iç kısmın 2 cm derinliğinde olmasına dikkat edin. Geri kalan karışımı da fırın tepsisine aralıklı alıp şekillendirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudingi kaşık ile karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun. Aralara badem kırığı koyarak bezelerin içine şekilli olarak sıkın. Bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar