Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve hazırladığınız un karışımını ilave edip 1 dakika daha çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri bir tencereye alın. Toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan keki dikkatlice kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın. Vişneli karışımı dökün, çikolata ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta