Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
İri kırılmış bademleri fırın tepsisine yayın ve hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Fırından çıkarın, bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. Çileklerin yarısını sıralayın ve 1 yemek kaşığı badem serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı işlemi uygulayın, son katı koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Kalan krem şanti ile kenar boşlukları dolacak şekilde ince bir tabaka sürün.
Pasta kremasını soğuk süt ve margarin ile tarifine göre çırpın. İki eşit miktara bölün. Bunlardan birini tekrar ikiye bölerek ayrı kaplara alın. Birine 5, diğerine de 20 damla jel renklendirici ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kremaları 3 ayrı krema sıkma torbasına doldurun.
Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları şerit şeklinde pastanın yan kısmına sıkın. Spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek kenarları düzeltin ve hareli görüntü elde edin. Kalan beyaz kremayı üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çilek ve badem kırıkları ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta