Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayın ve kurulayın. Tabanına ve kenarlarına pandispanyayı pişirirken hazırladığınız gibi pişirme kağıdı yerleştirin.
Sütü tencereye alın. Üzerine çilekli puding poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı dört eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı daha sonra üst süslemede kullanmak için ayırın. Diğer üç kattan birini hazırladığınız kalıbın içine yerleştirin.10 adet çileği küp şeklinde doğrayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çilekli pudingi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar kalıptaki pandispanyanın üzerine yayın. Küp şeklinde çilek ve badem serpip ikinci kat pandispanyayı koyun. Krema sürüp çilek ve badem serpin. Üçüncü kat pandispanyayı koyup krema sürün ve buzdolabına alın. Kalan kremayı buzdolabına alın.
Ayırdığınız pandispanyayı eliniz ile ufalayın.
Pastayı buzdolabından alın ve üzerine çilekleri sıralayın.
Jeli sıcak su ile eriyinceye kadar karıştırın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun ve çileklerin üzerine azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda jeli donan pastayı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Ayırdığınız pudingli krema ile pastanın kenarlarını kaplayın. Kremanın üzerini hazırladığınız pandispanya kırıntıları ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta