37x41 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını üç seferde ekleyerek yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra pandispanyayı aynı boyutlarda kesilmiş bir pişirme kağıdının üzerine ters çevirin, üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde ortadan kesin. Her ikisini de bıçak ile "B" harfi şeklinde kesin. Bir adedini servis tabağına alın.
Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremayı 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine toplar şeklinde sıkın. Muzu dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin. İkinci pandispanyayı üzerine koyun ve kalan kremayı aynı şekilde sıkın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Servisten önce üzerini muz dilimleri, beze, macaron, rulo gofret, çikolata kaplı şekerleme, fındık ve pasta süsü ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta