Ispanakları yıkayıp ince doğrayın. Üzerlerine tuzu serpin ve eliniz ile ovun. Daha sonra eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Taze soğanları ince doğrayın ve ıspanakların üzerine ekleyin. Yumurta akı, karabiber ve beyaz peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Eritilmiş tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu bir kaba alıp çatal ile çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip eliniz ile yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Birini kalıbın tabanına yayın. Kenarlardan boşluk bırakarak üzerine ıspanakların yarısını yayın. Kaşar peyniri rendesini serpin ve kalan ıspanakları yayın. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın ve kağıt ile birlikte kaldırıp ters çevirerek ıspanakların üzerine alın. Üsteki hamurun kenar kısımlarını spatula ile aşağıya doğru bastırarak alttaki hamur ile birleşmesini sağlayın. Yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular