Taze soğanları ince doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine ıspanak, beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamura ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Arzuya göre kek dilimlerinin üzerine tulum peyniri ve domates dilimleri koyup fırında peynir eriyinceye kadar bekletebilirsiniz.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular