Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 2 dakika çırpın ve yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın. Vişnelerin yarısını sıralayın, ikinci kat keki koyun ve süt ile ıslatın. Kalan pastacı kremasın ve vişneleri aynı şekilde üzerine koyun. Son kat keki koyun, eliniz ile hafif bastırın ve kalan süt ile ıslatın.
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Çikolatayı küçük parçalara kesin ve üzerine serpin. Pastayı buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta