Pancarların kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin. Sap kısımlarından üzeri için 4-5 dal ayırın. İri kesilmiş pancarları derin bir tencereye alın, üzerine su ve ikiye kesilmiş bir diş sarımsağı ekleyin. Orta ısıdaki ocakta pancarlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarda 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Buzdolabında yaklaşık 30-35 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda kalıbı buzdolabından alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Yumuşayan pancarların tanelerini mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağı, mısır nişastası, tuz, yumurta ve kremayı ilave edip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Küp şeklindeki peynirleri soğuyan tartın üzerine dağınık olarak yerleştirin ve cevizin yarısını serpin. Hazırladığınız pancarlı karışımı üzerine dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve 15 dakika bekletin.
Ayırdığınız pancar saplarını küçük parçalara kesin ve yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ve kalan cevizleri ekleyin. Orta ısıdaki ocakta 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp kişin üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay