Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Mantarları yıkayıp iyice kurulayın ve dilimleyin. Düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Domatesleri 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Pişirme kağıdına kurşun kalem ile 26x26 cm boyutlarında bir kalp şekli çizin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30x30 cm boyutlarında açın. Üzerine hazırladığınız kalp şeklindeki pişirme kağıdını yerleştirin ve üzerine yapışması için merdane ile hafifçe geçin. Hamuru bıçak ile pişirme kağıdının ölçülerinde kalp şeklinde kesin. Kenarlarda kalan hamurları alıp toparlayın. Kalp şeklindeki hamuru alttaki pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Hamurun kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Üzerine hazırladığınız mantarları yayıp dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kalan hamurdan küçük bir parça alıp pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 2-3 cm boyutlarında küçük bir kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile hamurdan 6-7 adet kalp çıkarın. Kalan hamuru iki pişirme kağıdının arasına alın. 3-4 mm kalınlığında, 42 cm uzunluğunda ve 6 cm genişliğinde açın. Açtığınız hamuru bıçak ile uzunlamasına ortadan ikiye keserek 42 cm uzunluğunda ve 3 cm genişliğinde 2 adet şerit hamur elde edin. Bu iki şerit hamuru tepsideki kalp şeklindeki mantarlı hamurun kenarlarına ve mantarlı karışımın üzerine gelecek şekilde çerçeve oluşturarak yerleştirin. Üzerine kalp şeklindeki hamurları koyun. Kenarlarına ve kalp şeklindeki hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay