Süt ve kazandibini tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Baklavalık yufkaları kalıp boyutunda kesin. Kenarlardan çıkan şeritlerin 9 adedini tatlının üzerine şekil vermek için ayırın. Diğer yufkaların yarısını aralarına tereyağı sürerek kalıba üst üste yerleştirin. Soğuyan kazandibini yayın. Kalan yufkaları aynı şekilde üzerine yerleştirin. Tatlıyı 9 dilim olacak şekilde kesin. Ayırdığınız şeritleri tereyağı ile yağlayın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Bu şekilleri her bir dilimin üzerine denk gelecek şekilde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun. Şurubu kaşık yardımı ile üzerinde gezdirerek dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar