Kaseleri margarin ile hafif yağlayın. Ekmekleri iri parçalara kırın ve kaselere paylaştırın. Toz şekeri geniş bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda suyu ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın, 5 dakika bekletin ve ekmeklerin üzerine dökün. Ekmekler şurubu çekinceye kadar bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Kazandibini süt ile 3-4 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerine birer adet ceviz koyun. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkartıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar