Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Orman meyveleri, toz şeker, nişasta ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasında merdane ile 26 cm çapında açın. Hamuru kalıba alın, eliniz ile düzelterek kenarlarda 2 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Hamurun üzerine bademleri serpin ve orman meyveli karışımı yayın.
Ayırdığınız hamuru iki pişirme kağıdı arasında 2-3 mm kalınlığında açın. 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri meyvenin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Fırının orta rafına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay