Süt ve keşkülü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süt, toz şeker ve tahini derin bir kaba alın. Eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın ve geniş bir tepsiye dökün.
Güllaç yapraklarını makas ile dörde kesin. Tek tek süte batırarak ıslatın ve yarısını kalıba sıralayın. Soğuyan keşkülü üzerine yayın ve kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak üst üste kalıba alın. Kalan ıslatma karışımını üzerine gezdirerek dökün. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Bademleri yağsız tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Güllacın üzerine badem serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar