Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyin, 3 su bardağını derin bir kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, yumuşak tereyağı, ılık süt ve şekerli vanilini ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Kahveyi mutfak robotunda toz haline getirin ve bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak eritilmiş tereyağından sürün. Esmer şeker, tarçın ve kahve karışımından bir miktar serpin ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu eliniz ile hafifçe yuvarlayarak 40 cm uzunluğuna getirin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz iki parçanın bir tanesini alıp ortadan ikiye katlayın, kendi etrafında burun ve bir ucundan başlayarak çörek şeklinde dolayıp kalıba koyun. Hamurun ikinci yarısını da aynı şekilde hazırlayıp yanına koyun. Kalan üç hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kalıba sıralayın. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız kremalı sosu çöreklerin üzerine dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi