2 su bardağı süt ve yarım su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, üzerine cranberry ve Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba alın ve yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Tatlıyı tekrar buzdolabında koyun ve 1 saat bekletin.
Tatlının üzerini cranberry ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar