Yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir tencereye alıp el çırpıcısı ile karıştırın. Tuz ve ahududuları ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve süzgeçten geçirin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdını eliniz ile buruşturup tekrar açın ve karışımın üzerine değecek şekilde tamamen kapatın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Limonun kabuğunu iri parçalar şekilde kesin. Su, toz şeker ve ahududular ile birlikte tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
Kremayı mikser ile 1 dakika çırpın. Krem peyniri ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Ahududulu karışımdan 2 su bardağı alıp ekleyin. Toz şeker ve şekerli vanilin ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın. 1/3'ünü kalıba yayın. Kedidili bisküvilerinin yarısını hazırladığınız ahududulu ıslatma karışımına batırıp çıkarın ve kremanın üzerine sıralayın. Sırası ile aynı şekilde üzerine krema, bisküvi ve krema koyarak tamamlayın. Kalan ahududulu karışımı kaşık ile azar azar dökerek üzerini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini ahududu, limon dilimleri ve pasta süsleri ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar