Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
2,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, yumurta, tereyağı, şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 10 dakika bekletin.
Hamurun 2/3’ünü kalıbın tabanına ve yanlarında 2 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın.
Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, öğütülmüş badem, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, limon suyu, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Üzerine kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız dolgu malzemesini kalıptaki hamurun üzerine yayın.
Kalan hamuru merdane ile pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte ters çevirerek kalıptaki dolgu malzemesinin üzerine yerleştirin. Kağıdı çıkarıp kenarlarını hafifçe bastırarak yapıştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaba alın ve üzerine eritilmiş margarini ekleyin. Limon suyunu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü tartın üzerine yayın. Üzerini yeşil limon kabukları ile süsleyin. 15 dakika bekletip tartı kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay