Süt ve şekerli vanilini bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beklemeden helvanın hazırlanışına geçin.
Tereyağını tencereye alın ve eritin. Üzerine un ve irmiği ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Toz şekeri ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Sıcak sütü kepçe ile alıp üzerine azar azar dökerek karıştırın. Sütün tamamını ekledikten sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından çıkarıp dlimleyin. Üzerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar