Flag

Limon Aromalı Dondurma

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
30 dk.
Krem şanti ve vanilyalı puding ile hazırlanan limonlu dondurma tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
30 - 35 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Pudingin hazırlanışı

Pudingi 3 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dondurma karışımının hazırlanışı

Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. Üzerine sarı jel renklendirici ve limon aromasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 15-20 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kaselere alın ve bekletmeden servis yapın.