Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un, nişasta ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Yarım su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine ılık şekerli sütü dökün. Keki soğumaya bırakın.
1 su bardağı portakal suyu ve 4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. Kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Portakalların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bademlerle birlikte irmik tatlısının üzerine sıralayın.
Toz şeker, su, portakal suyu ve nişastayı bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Süre sonunda kaşık ile portakal ve bademlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar