
Kalıbı sıvı yağ ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu çırpma kabına eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu ve vanilyalı pudingi ilave edip karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve badem sütünü ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Limon suyunu bir kaseye alın. Pudra şekerini azar azar ilave edip glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kekin üzerine yayın ve bademleri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta