Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve ılık sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Marmelat ve cevizi bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı dolgu malzemesi koyun. Hamurun kenarlarını toplayarak kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine eritilmiş margarin sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi