Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin veya tereyağı, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Peynir ve maydanozu karıştırın. Kalıbı yağlayın.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin sürün ve dolgu malzemesini yayın. Hamurları rulo şeklinde sarın ve kalıba yan yana sıralayın. Bıçak ile ruloları 10-12 cm uzunluğunda kesin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. 20 dakika daha bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi