Un ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, ılık süt, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatın ve mayalanması için 45 dakika bekletin.
2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Kuru üzüm ve çikolata parçalarını ilave edip kısa bir süre yoğurun. 8 eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. Hamurlardan birini alıp üzerine eliniz ile hafifçe bastırın. Hamur spatulası veya keskin bıçak ile ortasını yıldız şeklinde kesin. Daha sonra içteki uçları dışa doğru katlayın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine aralıklı koyun. Üzerlerine süt sürün ve fındık serpin. 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi