Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Soğuk süt ile krem şantiyi mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştın. Hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Kremalı bisküvileri hafif bastırarak üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Böğürtlen, yaban mersini ve ahududuları tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta meyveleri ezmeden arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar