Yumurta sarısı, süt, krema ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Pastacı kremasını ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Arada karıştırarak 5 dakika bekletip limon suyunu ilave edin. İyice karıştırıp başka bir kaba aktarın. Kabın yüzeyinden biraz daha büyük bir pişirme kağıdı kesin ve hava alacak yer bırakmadan kremanın yüzeyine temas edecek şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen derecede ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Milföyleri tezgaha serin ve 10-15 dakika çözdürün. Merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Yaklaşık 7 cm çapındaki kalp kurabiye kalıbı ile şekiller kesip fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine fırça ile su sürüp toz şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Milföyleri enlemesine ikiye kesin. Pastacı kremasını kaşık ile iyice karıştırıp milföylerin alt katlarına yayın. Ahududu koyup üst katlarını kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar