Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ilave edin. 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, sıvı yağ, pudra şekeri, tuz, mahlep, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun ve 15 eşit parçaya bölün. Yuvarlayarak tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi