Unu eleyin, maya ve tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın. Yumurta akı, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. 2-3 kez yıkayıp süzgüye alın ve suyu süzülünceye kadar bekletin. Tavaya sıvı yağı dökün ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Patatesleri ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp derin bir kaba alın. Üzerine karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince olarak doğrayın. Patatesin üzerine maydanoz, dereotu, rendelenmiş tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin. Dolgu malzemesini yayın. Hamuru geniş tarafından rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 3-4 cm genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerlerine sürün ve 20 dakika daha bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda çörekleri fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi