Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını eliniz ile bastırarak yağlanmış kalıbın tabanına yayın. Kalan hamur ile kalıbın kenarına 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabına alın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Taze soğanları ince kesin. Yumurta, krema ve zeytinyağını ayrı bir kaba alıp çatal ile iyice çırpın. Üzerine pazıları, taze soğanı, rendelenmiş kaşar peynirini, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay