Rendelenmiş peynirin üzerine pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su ve eritilmiş tereyağı veya margarini ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurları 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kısmına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Ilık ortamda 20-25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamurları pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi