Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 5-6 dakika çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve düşük devirde karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Pudingi süt ve krema ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kremayı tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Keki enlemesine 3 eşit parçaya kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Meyveleri sıralayın, vanilyalı pudingi yayın ve üzerine ikinci kat keki koyun. Süt ile ıslatıp çikolatalı karışımı yayın. Son kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Kalan pasta kremasına kırmızı jel renklendirici ilave edin ve çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine çiçek yaprağı oluşturmak için daire şeklinde aralıklı pembe toplar sıkın. Daha sonra tatlı kaşığının ucu ile bu topların üzerine hafif bastırıp ortaya doğru yayarak çiçek yaprakları oluşturun. Kaşığın ucunu her seferinde peçete ile silin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Çiçeklerin ortasına gümüş inciler koyun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta