Kalıplara yükseklik yapmak için 15x57 cm ve 15x70 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Kalıpların tabanlarını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Uzun olan pişirme kağıdını büyük kalıbın, kısa olanı da küçük kalıbın iç kısmına, kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
Dondurmadan top şeklinde bir parça alın, külahın üzerine yerleştirip dondurucuya koyun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için öçalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin. 22 cm çapındaki kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından alıp kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. İkinci pandispanyayı da aynı şekilde hazırlayın, 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarıp tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Krem şantileri soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzeri için 5 yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiye yarım paket çikolata parçaları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Büyük pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine krem şanti yayın, çikolatalı dondurmadan 6 adet ceviz büyüklüğünde top hazırlayıp krem şantinin üzerine bastırarak yerleştirin. Fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar krem şanti yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek hazırladığınız pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine krem şanti yayın, 4 top dondurma yapın ve bastırarak yerleştirin. Pandispanya koyun, tekrar krem şanti yayın ve 4 top dondurma yerleştirin. Son pandispanyayı da en üste koyun. Ayırdığınız krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve şekilli olarak sıkarak pastayı süsleyin. Kalan çikolata parçalarını pastanın açık kremalı kenarlarına batırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Servisten önce çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 1 yemek kaşığı kadarını alıp pişirme kağıdı üzerine akmış eriyen dondurma şeklinde yayın. Dondurucuya alıp kısa bir süre donuncaya kadar bekletin. Pişirme kağıdından ayırın ve pastanın üzerine yerleştirin. Kalan çikolata ile dondurucuda beklettiğiniz külahlı dondurmayı bulayın, bekletmeden ters çevirerek pastanın üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta