
Toz şekeri metal bir kaba alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan şeker eriyinceye kadar bekletin. Şeker eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Bekletmeden iri kırılmış bademleri ekleyip karıştırın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğutup mutfak robotunda çok kısa ufalayın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, tereyağı ve yumurtayı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Daha sonra hamuru kısa bir süre eliniz ile toparlayın ve üç eşit parçaya bölün. Her birini 20 cm uzunluğunda rulo yapın. Hazırladığınız bademli krokanı tezgaha yayın ve rulolardan birini üzerinde yuvarlayarak krokanların hamurun yüzeyine yapışmasını sağlayın. Antep fıstıklarını tezgaha yayın ve aynı şekilde yuvarlayarak ikinci hamuru kaplayın. Kakaoyu da tezgaha serpin ve üçüncü hamuru kaplayın. Hazırladığınız hamurları tepsiye alın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda ruloları buzdolabından çıkarın. Yaklaşık 4-5 mm kalınlığında kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler

Kurabiyeler

Kurabiyeler

Kurabiyeler