Flag

Sütlü Çikolata Parçalı Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
20 dk.
Sütlü çikolata parçaları ekleyerek hazırlanan kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Boru tabanlı kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur için
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısıvı yağ
1,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 paketDr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarından 1,5 yemek kaşığını ayırıp kalanı hamura ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıbın içine döküp düzgünce yayın. Üzerine ayırdığınız çikolata parçalarını serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Keki fırından alın, 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.