Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve unu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-2 dakika çırparak kırıntılar haline getirin. Kırıntıların yarısını bir kaseye alın. Çırpma kabında kalan kırıntıların üzerine kakao ve sütü ilave edip kısa bir süre daha çırpın.
Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süre sonunda çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin ve toplamda 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve sütü ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütü ilave edip kısa bir süre çırpın. Kalıbın bir yarısı sade, diğer yarısı kakaolu hamur olacak şekilde yan yana kalıba alın. Üzerine küp şeklinde kestiğiniz muzları sıralayın. Hazırladığınız kırıntı hamurları yarısı kakaolu, yarısı sade olacak şekilde üzerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta