Flag

Supangleli Üçgenler

Yaklaşık 16 dilim
Orta
80 dk.
Baklava yufkası ile hazırlanan şuruplu supangleli dilimler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Supangle
2 su bardağısüt
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 su bardağıfındık kırığı
Yufka
15 adetbaklavalık yufka
50 geritilmiş tereyağı
Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca çikolata parçalarını ilave edin ve ocağı kısın. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Baklavalık yufkaları üst üste koyup uzun kenarının orta kısmından iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Böylece 30 adet yufka elde edin. 3 adet yufkayı üst üste koyup kalıba yerleştirin. Üzerine erimiş tereyağı sürün. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak 1 yemek kaşığı supangle sürün. Fındık kırığı serpin. Tekrar 3 adet yufka yerleştirip tereyağı sürün. Supangle sürüp fındık kırığı serpin. Aynı sıralama ile tüm malzemeleri üst üste koyun. Bıçak ile yaklaşık 8 adet  kare olacak şekilde dilimleyin. Bu kareleri ortadan tekrar keserek üçgenler elde edin.Üzerine tereyağı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamayaya başlayınca ocağı kısıp 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.


Tatlıyı fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine şurubu dökün. Soğutup servis yapın.