Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Pişirme tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
100 g tereyağı, esmer şeker ve tarçını bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru birkaç kez içe doğru katlayarak yoğurun. Merdane ile 25x36 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı dolguyu hamurun üzerine sürün ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eliniz ile yuvarlayarak 36 cm uzunluğuna getirin. 3 cm genişliğinde dilimleyin. Pişirme tepsisine sıralayın, üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Tereyağı ve pudra şekerini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Sütü ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Çörekleri fırından çıkarın ve bekletmeden hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi