Flag

Tepsi Böreği

Yaklaşık 14 - 16 dilim
Orta
90 dk.
Tulum loru, maydanoz ve dereotlu ile hazırlanan börek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 32 cm)

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
2,5 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1yumurta
Dolgu
2 demetmaydanoz
1 demetdereotu
400 gtulum loru
1 çay kaşığıkarabiber
Sürmek için
1 su bardağısıvı yağ

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Maydanoz ve dereotunu yıkayıp iyice kurulayın ve ince olarak doğrayın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ilave edip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru 16 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru unlanmış tezgaha alın, üzerine de un serpin ve oklava ile 32 cm çapında açın. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp ikinci yufkayı açın, tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Kalan hamurları aynı şekilde açın, aralara sıvı yağ sürüp her 2 yufka sonrası iç malzeme yayarak üst üste koyun. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ sürün. Bıçak ile dilimlere kesin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.