Flag

Ahududulu Cheesecake

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Jelatin ile hazırlanan fresh bir cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban için
2 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
Dolgu için
1,5 su bardağısüt
2 poşetDr. Oetker Jelatin
300 gdondurulmuş ahududu
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağısu
1 adetyeşil limon (lime)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve yoğurun. Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında yarım saat bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. Fırına alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile tamamen eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve soğumaya bırakın. Dondurulmuş ahududu, pudra şekeri ve suyu mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve ahududulu karışıma ekleyin, soğuyan jelatinli sütü ekleyin ve yarım dakika kadar robotta karıştırın. Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın içine dökün, buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Süre sonunda arzuya göre ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.