Flag

Ahududulu Kare Pastacıklar

12 dilim
Orta
150 dk.
Ahududulu kek üzerinde pastacı kreması ile hazırlanan pastacıklar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1limon kabuğu rendesi
0,5 su bardağıahududu
Üzeri için
2 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
20 gbitter çikolata
12 adetahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde yaklaşık 2 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve limon aromasını ilave edin. Düşük devirde 1 dakika süre ile çırpmaya devam ederek elediğiniz unu iki seferde ekleyin. Limon kabuğu rendesi ve ahududuyu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Krema ve şekillendirme

Keki 12 eşit kareye kesin ve servis tabağına sıralayın. 5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pastacı kreması poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kek karelerinin üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Servis

Dilimlerin üzerini çikolata ve ahududu ile süsleyip servis yapın.