Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170°C
Turbo pişirme: 160°C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın, mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Margarini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek süt, un karışımı ve limon kabuğu rendesini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda muffinleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muffinlerin üst orta kısımlarının yüzeyinden çay kaşığı ile 1,5 cm çapında ince kekler çıkarın. Açtığınız kısımları çay kaşığının tersi ile içe doğru hafif bastırarak oyuklar oluşturun. Karamel sos ve fındık kırığını bir kase içerisinde karıştırın. Oyduğunuz boşlukları bu karışımla doldurup çıkarttığınız yuvarlak kek parçalarını kapatın.
Krem şantiyi soğuk krema ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, üzerine sarı ve kırmızı jel renklendirici ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Her iki krem şantiyi ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Bir saksının içerisine aynı boyutlarda strafor yerleştirin. Hazırladığınız muffinleri kürdan yardımı ile bu straforun üzerine sıralayarak sabitleyin. Hazırladığınız kremaları muffinlerin üzerine içten dışa doğru çiçek şeklinde sıkın. Üzerlerini kelebek ve inci pasta süsleri ile süsleyin. Arada kalan boşluklara yeşil renkli kağıt muffin kalıpları ile yaprak görüntüsü verin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:100 dk.Orta10 adet