Pişirme kağıdından 6x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline gelinceye kadar iyice öğütün ve bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş fındık, kakao, eritilmiş tereyağı ve pekmezi ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabanına yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Çikolatalı mousse'u 2,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı azar azar ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırpın. Yarısını mousse'a ekleyip kısa bir süre daha çırpın ve kalıba dökün. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve mousse'un üzerine çerçeve şeklinde sıkın. Kalıbı buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Süre sonunda kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:30 dk.Orta10 - 12 dilim