Pişirme kağıdından 6x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline gelinceye kadar iyice öğütün ve bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş fındık, kakao, eritilmiş tereyağı ve pekmezi ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabanına yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Süt ve toz şekeri bir tencereye alın ve arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın. Bekletmeden jelatini ilave edin, eriyinceye kadar el çırpıcısı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyin ve toplamda 1 dakika karıştırın. Soğumaya bırakın.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız mousse karışımına azar azar ekleyerek spatula yardımı ile söndürmeden karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan üst süsleme için 4 yemek kaşığı ayırın. Kalan kremayı soğuyan tabana alın ve üzerini düzeltin. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına alın ve üzerine sıkarak süslemeyi tamamlayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta