Flag

Annem İçin

12 adet
Orta
40 dk.
Yumurta akı ile hazırlanan gül ve yapraklar ile süslenen kremalı muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Beze için
2yumurta akı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
30 - 40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
30 - 40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezelerin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımdan 3 yemek kaşığı ayrı bir kaba alın ve üzerine yeşil jel renklendirici ekleyip iyice karıştırın. Kalan karışıma kırmızı jel renklendirici ekleyip karıştırın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine gül şeklinde sıkın. Yeşil renkli karışımı yaprak sıkma uçlu krema sıkma torbasına alın, yaprak şekli vererek sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Muffinlerin hazırlanışı

Fırını alt-üst pişirme ayarına 170°C'ye ayarlayın. Muffin kağıtlarını metal muffin kalıbına yerleştirin.


Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçaları paketinden 1 yemek kaşığı kadarını alıp üst süsleme için ayırın. Kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. İki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

4

Süsleme

Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Üzerlerine ayırdığınız çikolata parçalarından serpin. Böğürtlenli sosu üzerlerine paylaştırarak dökün. Gül ve yaprak şeklindeki bezeler ile süsleyin ve servis yapın.