Flag

Antep Fıstıklı Sürprizler

Yaklaşık 15 adet
Orta
280 dk.
Puding dolgulu Antep fıstıklı toplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Puding
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağısüt
Antep fıstıklı karışım
3 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığıfındık ezmesi
5 - 6 yemek kaşığısüt
Süslemek için
1 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

Antep fıstıklı karışım

Öğütülmüş Antep fıstığı, pudra şekeri ve fındık ezmesini derin bir kaba alın. Sütü azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur kıvamında gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme

Antep fıstıklı karışımı buzdolabından çıkarın. Cevizden daha büyük parça alıp elinizde 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı puding koyup kenarlarını birleştirerek pudingin ortada kalmasını sağlayacak şekilde kapatın. Top şeklinde yuvarlayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Tamamını aynı şekilde hazırlayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.