Flag

Armutlu Mayalı Tartoletler

12 adet
Orta
30 dk.
Armut dolgulu, kremalı mayalı tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığıtoz şeker
2yumurta
1,5 çay bardağıılık süt
50 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
3 adetarmut
2,5 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığıtoz zencefil
1 su bardağısu
Üzeri için
1yumurta sarısı
Krema
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
toz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un, maya ve toz şeker bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve eliniz ile bastırarak tezgaha yayın. Ortasına tereyağını koyun ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru kaba geri alın, üzerini kapatın ve 35-40 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyun, küp şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker, tarçın, zencefil ve suyu ekleyip suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Muffin kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane veya eliniz ile 10 cm çapında açın. Muffin kalıbının bölmelerine içini kaplayıp kenarlarından hafif dışa taşırarak yerleştirin. Armutlu karışımı hamurların üzerine paylaştırın. Hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Krema ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup armutların üzerine sıkın. Tarçın serpin ve servis yapın.